Nagrađeni grad Beograd i gradonačelnik Đilas

Bez autora
Jul 10 2012

Na drugom po redu Samitu gradova lidera u Dablinu, glavnom gradu Srbije će biti dodeljena nagrada u kategoriji “Najbolji gradovi”. Istovremeno, gradonačelnik Beograda Dragan Đilas proglašen je za “Menadžera godine”, u okviru dosadašnje nagrade “Best Enterprises”. Nagrade dodeljuje organizacija “Europe Business Assembly” (E.B.A), a one su ustanovljene 2007. godine. Kategorija “Najbolji gradovi” je ustanovljena 2011. godine, a prvi dobitnik je gradonačelnica Oksforda Elise Benjamin. Pored gradonačelnika Beograda, ovogodišnji dobitnici su i Andrew Montague, gradonačelnik Dablina, kao i Ištvan Tarloš, gradonačelnik Budimpešte. Nagrada gradonačelniku Draganu Đilasu i gradu Beogradu rezultat su uložene energije i promena u gradu koji su prepoznati ne samo od sugrađana već kako nagrade i pokazuju i od međunarodne javnosti.

Nagrađeni grad Beograd i gradonačelnik ĐilasNa drugom po redu Samitu gradova lidera u Dablinu, glavnom gradu Srbije će biti dodeljena nagrada u kategoriji “Najbolji gradovi”. Istovremeno, gradonačelnik Beograda Dragan Đilas proglašen je za “Menadžera godine”, u okviru dosadašnje nagrade “Best Enterprises”.

Nagrade dodeljuje organizacija “Europe Business Assembly” (E.B.A), a one su ustanovljene 2007. godine. Kategorija “Najbolji gradovi” je ustanovljena 2011. godine, a prvi dobitnik je gradonačelnica Oksforda Elise Benjamin. Pored gradonačelnika Beograda, ovogodišnji dobitnici su i Andrew Montague, gradonačelnik Dablina, kao i Ištvan Tarloš, gradonačelnik Budimpešte.

Nagrada gradonačelniku Draganu Đilasu i gradu Beogradu rezultat su uložene energije i promena u gradu koji su prepoznati ne samo od sugrađana već kako nagrade i pokazuju i od međunarodne javnosti. Organizacija E.B.A donela je ovu odluku na osnovu svojih i analiza “Financial Times-a”, koje su obuhvatile kriterijume iz oblasti ljudskih resursa, kvaliteta života, infrastrukture i dobrih uslova poslovanja u Beogradu.

E.B.A je nezavisno udruženje iz Oksforda koje se bavi razvojem menadžmenta u okviru privredne, naučne i društvene saradnje. Okuplja uspešne pojedince, biznismene, naučnike i lidere. Ciljevi ove organizacije su upoznavanje, umrežavanje i identifikovanje najuspešnijih nosilaca ekonomskih, obrazovnih, kulturnih i društvenih aktivnosti širom sveta.

U Dablinu se od 10. do 13. jula organizuje serija konferencija, panela i diskusija sa temama o unapređenju rada gradskih uprava, obrazovanju, izgradnji poslovnih centara,  nauci i privlačenju investicija.

Beograd je 16. marta 2006, u organizaciji “Fajnenšel tajmsa” proglašen za “Grad budućnosti južne Evrope”, a tri godine kasnije proglašen je od renomiranog turističkog vodiča “Lonli planet” za jednu od deset najboljih turističkih destinacija. Glavni grad Srbije kandidovao se i za “Evropsku prestonicu kulture 2020”.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik